Snapchat Reklamcılığı Nedir?

Snapchat, dünyanın en popüler sosyal ağlarından biridir. Günlük ortalama 293Milyon aktif kullanıcıya sahiptir. Sosyal medya pazarlamanızla genç bir kitleye ulaşmak istiyorsanız Snapchat reklam verme stratejisi sizin için en uygunu olucaktır. Y Kuşağı ve Z kuşağının yaklaşık %75’i Snapchat kullanılıyor ve platformda her gün 3odakikadan fazla zaman geçiriyor. Snapchat reklamlarının nasıl kullanılacağını bilmek, markaların sosyal medya stratejileri için temel bir unsur haline geliyor.Ücretli reklamlar, anlık görüntülerinizin erişimini etkilemenin en hızlı yollarından biridir.

Snapchat Reklamları Nasıl Çalışır?

Snap reklamları benzersiz medya oluşturmak için uygulamanın bir çok görsel efektini kullanabilen dikey videolardır. Videolar genellikle 3 ila 10sn arasındadır ve kullanıcıların daha fazla bilgi alabilmesi için yukarı kaydırmasına izin verir. Bu kaydırma sayesinde reklamı izleyen kullanıcıyı web sitesine, bir uygulamaya, bir makale yazısına veya daha uzun bir video izlemeye yönlendirebilir. Facebook reklamlarına benzer bir şekilde Snapchat reklam platformu da self servistir. Snap Ads Manager‘da herkes reklam oluşturabilir, kampanya başlatabilir, performansı izleyebilir ve kampanyaları optimize edebilir.

Snapchat Reklam Türleri

Kampanyalarınızda kullanabilmeniz için 5 çeşit snapchat reklam modelleri bulunur.

Resim veya Video Reklamlar

Tek resim veya video reklamlar, Yayıncı hikayeleri, hikayelerimiz, kullanıcı hikayeleri ve içerik oluşturucu şovları arasında sıkışan tam ekran reklamlardır. Bu formatla 10 saniyeye kadar çekim için GIF benzeri görüntüleri, hareketli veya canlı videoları, hareketsiz fotoğrafları karıştırabilirsiniz. Reklamlarınıza bir ek eklediğinizde kullanıcılardan yukarı kaydırmalarını ister.

Filtreler

Filtreler, Snapchat kullanıcıları fotoğraf çekip sağa ve sola kaydırdığında görünen yaratıcı katmanlardır. Bu biçim, ürün lansmanları, mağaza içi etkinlikleri ve marka bilinirliği için mükemmeldir. Filtreler, büyük bütçeli büyük markalar tarafından kullanılan Snapchat sponsorlu filtreler dışında, küçük işletmeler için uygun fiyatlıdır.

İki tür filtre arasında seçim yapılır;

  • İsteğe bağlı filtreler: İşletmeler ve tüketiciler tarafından kullanılan coğrafi filtreler, filtrenizin görünmesi için bir yer ve zaman belirlemenize olanak tanır.
  • Snapchat Ads Filtreler: Farkındalık veya üzerinde düşünme hedefleriyle çalışır ve tanımlı tüketici hedefleri belirlenir.

Hikaye Reklamları

Hikaye reklamları, Snapchat’in keşfet bölümünde markalı bir kutucuk aracılığıyla gösterilir. Her alanda 3 ila 20 video ve ya resimden oluşan bir koleksiyon bulunur. Hikaye reklamları, çevrimiçi satışları arttırmak, mevcut müşteriyi yeniden hedeflemek, marka bilinirliğini oluşturmak ve uygulama yüklemelerini veya etkileşimi arttırmak için iyi çalışır. Ayrıca, dönüşümleri iyileştirmek için bir ek ekleyebilirsiniz.

AR Lensler

Artırılmış gerçeklik lensleri oldukça popülerdir. Kullanıcılar reklamınızla etkileşime girmeye ve oynatmaya davet ediyor. Lensi kullanan kişilerin yüzleri değişiyor.AR Lensler deneyimleri iki seçenekte sunulur;

  • Yüz Lensleri: Snapchat kullanıcılarının takılarınızı, saç uzantılarınızı veya makyajınızı sanal olarak denemelerine yardımcı olur.
  • Dünya Lensleri: Kullanıcıların ürünleriniz ve özelliklerinizle bir 3B yer paylaşımı aracılığıyla etkileşime girmesine izin verin.

Ürün Katalog Reklamları

Koleksiyon reklamları olarak da bilenen ürün katalog reklamları, Snapchat hikayeler ve şovlar arasında gözükür. Bu reklam biçimi ürünlerinizi ve hizmetlerinizi alışveriş yapılabilir bir çevrimiçi reklamda öne çıkarmanıza olanak tanır. Çevrimiçi satışlarınızı arttırmak için bu reklam türünü kullanabilirsiniz.

Snapchat de Etkili Reklamları Oluşturmanın En İdeal 4 Yolu

Etkileşimli ve eğlenceli Snapchat reklamları bir reklamdan çok oyun gibi hissettirir. Kampanyanızın sosyal medya stratejiniz ve hedeflerinize uyumlu olmasını sağlarken sürükleyici tasarım öğeleri kullanarak kullanıcılarına hitap edin.

Reklamlarınız Snapchat Kullanıcıları Tarafından Yukarı Kaydırıldığında Ne Anlatmak İstediğinizden Emin Olun

Etkili bir reklam için kullanıcıya olan teklifinizi netleştirin. Yukarı kaydırdıklarında kullanıcılar ne elde edecek? Ücretsiz indirme seçeneği mi? Hemen ulaşabileceği bir telefon numarası mı? Bir indirim kuponu mu?

Görüntüler Ve Videolar İçin Özellikleri İnceleyin

En iyi sonuçları elde etmek için, en uygun tasarımı sağlamak üzere reklam biçiminizin bireysel özelliklerini gözden geçirin. Örneğin; Snapchat, başlığınızı ve marka adınızı sol üst köşeye ekler, bu nedenle logonuzu ve ya diğer yaratıcı öğelerinizi bu alana koymayın.

Kitlenizi Hemen Bağlayın

Reklamınızı dinamik çekimlerle başlatın ve hemen ardından markanızı oluşturun. Bunların hepsi ilk iki ve ya üç saniye içinde gerçekleşmektedir. Ayrıca ses kullanmayı da unutmayın.

Snapchat Kullanıcılarını İlk Sıraya Koyun

Hedef pazarınızı neyin memnun ettiğini net bir şekilde anlamak, marka bilinirliği, katılımını ve dönüşümleri arttırmanın anahtarıdır. Her bir reklam öğesini kampanya kurulumunuz sırasında belirlediğiniz belirli parametrelere göre uyarlayın.

Daha fazla ipucu ve bilgi için THEADX’in diğer makalelerine göz atmayı unutmayın.

2021 İçin En İyi 20 Instagram Pazarlama Stratejileri

A/B Testi Reklamlar Nasıl Yapılmalı?

Programatik Reklamcılık Nedir?