Reklam Kampanyası Nasıl Optimize Edilir?

Reklam kampanyası Nedir? Reklam optimizesi neden önemlidir? Her işletmenin reklam vermeden önce yapması gereken önemli optimize aşamaları vardır. Her işletme başarılı reklam kampanyaları elde etmek ister. Bir çok aşamada programatik reklam kampanyası optimize edebilirsiniz. Bu makalemizde sizlere programatik pazarlama sürecinde reklam kampanyası optimize ederken hangi adımları kullanmanız gerektiğinizden bahsedeceğiz. Bir kampanyayı önceden optimize etmek için öncelikle çalışabileceğiniz iyi bir örneklem boyutuna ihtiyacınız vardır. Bu mevcut site verilerinizden gelebilir (çoğu şirket Google Analytics kullanır); yeniden hedefleme amacıyla kampanyadan önce toplamaya başladığınız veriler veya geçmiş dijital reklam kampanyası kısmında elde edilen veriler. Aşağıda adım adım bahsettiğimiz konular verilerinizde neleri arayacağınıza ilişkin ayrıntıları sunuyor. Ortaya çıkan eğilimler, programatik reklam sırasında gerçek zamanlı teklif verme sırasında kampanya hedefleriniz için en iyi reklam gösterimlerini satın almak için kullandıkları teklif faktörlerinin ayarlanmasına yardımcı olacaktır. Şimdi beraber programatik reklam kampanyası sürecini önceden nasıl optimize edeceğinize dair adımları inceleyelim.

Geçmiş Site Trafiği ve Dönüşüm Verilerine Dayalı Ön Optimizasyon

Verilerinizi nasıl toplar ve izlerseniz izleyin, sitenize gelen her kullanıcı bir kampanyayı önceden optimize etmeye yardımcı olan bilinçli kararlar vermek için kullanılabilecek adımlar bırakır. Yeni bir kampanya başlatmadan önce bakmanız gereken iyi veri noktaları arasında coğrafi, saat ve gün, cihaz türü ve geçmiş web sitesi ziyaretçileriniz ve dönüşümleriniz için satın alma verileri yer alır. Bu verileri detaylı incelediğimizde;

  • Coğrafi:Bir kampanya optimizasyon süreci için en önemli şey satın alımlarımızın hangi bölgelerden olduğunu bilmektir. Bu bölgeleri bildiğinizde reklam kampanyanızın bu bölgeler için daha fazla gösterim yapmasını sağlayabilirsiniz.
  • Teknoloji: Geçmiş dönüşümleriyle ilişkili teknolojiler hakkında, teklif ayarlamalarının en iyi nerede yapılacağını belirlemeye yardımcı olan  çok sayıda veri mevcuttur. Geçmiş dönüşümlerinizin en sık hangi cihazlarla (PC, mobil veya tablet), tarayıcılarla ve işletim sistemleriyle ilişkilendirildiğini gösterir.
  • Saat ve gün:Bir reklam kampanyasını günün saatine göre önceden optimize etmek zor olabilir. Programatik reklam kampanyası günün yanlış saatlerinde reklam gösterimleri için teklifleri yanlış bir şekilde değiştirmesini önleyecektir. Dönüşüm zamanlara bakarak hangi kampanyanın hangi saat ve günde daha iyi çalıştığını görebileceksiniz ve programatik reklam kampanyası optimizasyonu bu elde ettiğiniz verilere göre optimize edebilirsiniz.

Reklam Yeniden Hedefleme İçin Ön Optimizasyon

Başlangıç olarak reklam kampanyası için yaş, demografi, ilgi alanları, davranışlar veya kullandığınız diğer hedef kriterlere göre bireysel stratejiler oluşturmanız önemlidir. Bu her parametrenin ayrı ayrı izlenebilmesi ve performansa bağlı olarak bunları optimize edebilmeniz içindir. Hedefleme stratejilerinizin, müşteriniz tarafından sağlanan kampanya özetiyle uyumlu olduğundan emin olun, böylece hedef kitle için en önemli olan şeyler hakkında onlara fikir bulabilirsiniz. Bir reklam kampanyası kurgulayacağınız zaman yapabileceğiniz ilk şeylerden biri, ana sayfanıza ve reklam kampanyasıyla alakalı tüm satış veya açılış sayfalarınıza bir izleme pikseli yüklemenizi istemektir. Bu şekilde, hedefleme için son web sitesi ziyaretçilerinizden oluşan bir havuz oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Geçmiş Kampanya Verilerine Dayalı Ön Optimizasyon

Bir reklam kampanyası önceden optimize etmenin bir çok reklam kampanyası aşamaları vardır, önceki reklamlarınızın hangi sitelerde yayınlandığını ve en çok dönüşümün hangi sitelerden geldiğini görmektir. Kampanya yöneticinizin bu sitelere uygun şekilde teklif verebilmesi için geçmişte sizin için iyi bir performans gösteren sitelerin bir listesini toplayın. Elimizdeki tüm verilerle herhangi bir reklam başlatılması ve optimizasyon sürecine başlamadan önce performans verilerinin alınmasını beklemesi için hiçbir nedeni yoktur. İlk teklif değişikliklerinizde akıllı ayarlamalar yapmak için elinizdeki verileri kullanın ve dijital reklam  optimize edilmiş ve avantajlı bir şekilde başlatın.

Daha fazla ipucu ve bilgi için THEADX takip etmeyi unutmayın.