THE ADX KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Versiyon: 1.0
Güncelleme Tarihi: 30/03/2021
Veri Sorumlusu: Türk Ticaret.Net Yazılım Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş.
Beybi Giz Plaza Dereboyu Cad. Meydan Sk. No:1 Kat:21 D:79 34485 Maslak/İstanbul
ve
Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ar/Ge Binası Yanı Ek Bina 16120 Nilüfer/Bursa

Türk Ticaret.Net Yazılım Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. (“TürkTicaret.Net”) olarak The Adx hizmetimiz ve onunla bağlantılı faaliyetlerimiz kapsamında işlediğimiz kişisel veriler hakkında sizleri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve diğer ilgili veri koruma mevzuatı kapsamında bilgilendirmek istiyoruz.

İşlenen Kişisel Veriler Toplama Kanalı İşleme Amaçlarımız Hukuki Sebep
The Adx’e Yayıncı Olarak Üye Olduğunuzda
Sizlerin Aşağıdaki Temel Üyelik Bilgilerinizi İşleriz:


  • İsim ve Soyisim
  • Parola ve Şifre Bilgileri
  • E-Posta Adresi
  • Cep Telefonu Numarası
  • Üyelik Formu Gönderim Tarihi ve Zamanı
  • The Adx Üyelik Formu
  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Sözleşme
  • Hukuki Yükümlülük
  • Meşru Menfaat
The Adx Sistemi İle İlişkiniz Kapsamındaki Muhasebe Süreçlerinde
Sizlerin Aşağıdaki Bilgilerinizi İşleriz:


  • The Adx Temel Üyelik Bilgileri (yukarıda sayılan)
  • Fatura Bilgileri:
    • T.C. Kimlik Numarası
    • İsim, Soyisim
    • E-Posta Adresi
    • Posta Kodu
    • Telefon Numarası
    • Ülke
    • Şehir
    • Fatura Tipi
    • Fatura Adı
  • The Adx Üyeliği
  • The Adx Fatura Bilgisi Ekleme Ekranı
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  • Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
  • Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Sözleşme
  • Kanunlarda Öngörülmesi
  • Hukuki Yükümlülük
Web sitemizde Yer Alan İletişim Formu veya Çağrı Merkezimiz Aracılığıyla Tarafımızla İletişime Geçtiğinizde
Sizlerin Aşağıdaki Bilgilerinizi İşleriz:


  • İsim-Soyisim
  • Cep Telefonu Numarası
  • E-Posta Adresi
  • Talep Bilgisi
  • Konu Kısmında Beyan Ettiğiniz Kişisel Veriler
  • Mesaj Kısmında Beyan Ettiğiniz Kişisel Veriler
  • Görsel ve İşitsel Veriler
  • Çağrı Merkezi Kayıtları
  • İletişim Formu
  • Çağrı Merkezi
  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
  • İş Süreçlerinin İyileştirilmesine Yönelik Önerilerin Alınması Ve Değerlendirilmesi
  • Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Talep / Şikayetlerin Takibi
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Hukuki Yükümlülük
  • Meşru Menfaat
The Adx Web Sitesini İşletirken Gerekli Performansı ve İşlevselliği Sağlamak İçin Çerezleri Kullanmamız Gerekiyor.
Ancak Reklam ve Pazarlama Çerezlerini Sizin Rızanız Dahilinde Kullanmaktayız. Detaylı Bilgi İçin Lütfen Çerez Politikamıza Göz Atın.
  • Web sitesi
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi
  • Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Açık Rıza (Reklam ve Pazarlama Çerezleri)
  • Meşru Menfaat (Performans ve İşlevsellik Çerezleri)
The Adx Olarak Risk Yönetimi Kapsamında Teknik, Ticari ve İdari Risklere İlişkin Bilgileri İşleriz.
  • Risk Yönetimi Süreci
  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Meşru Menfaat
  • Hukuki Yükümlülük
The Adx Olarak Hukuki Süreçler Kapsamında Gerekli Olduğu Durumlarda Aşağıdaki Bilgilerinizi İşleriz
  • Adli Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler
  • İdari Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler
  • Dava Dosyasındaki Bilgiler
  • İhtarname/İhbarname Kapsamındaki Bilgiler
  • Mahkeme Kayıtları
  • Yasal Yazışmalar
  • Resmi Belgeler
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi
  • İç Denetim/ Soruşturma / İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Sözleşme
  • Hukuki Yükümlülük
  • Hakkın Tesisi
The Adx Sitesinde Gerçekleştirdiğiniz İşlemlerin Güvenliğini Sağlamak İçin İşlem Loglarını İşlemekteyiz.

The Adx Web Sitesi

  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi
  • İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi
  • Meşru Menfaat

Kişisel Verilerinizin Yurt İçindeki 3. Kişilere Aktarımı
Kişisel verileriniz, yukarıda sayılan amaçlar ve hukuki sebepler kapsamında Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve Tedarikçilerimize aktarılabilecektir.
Kişisel Verilerinizin Yurt Dışındaki 3. Kişilere Aktarımı.
Kişisel verileriniz, yurt dışına aktarılmamaktadır. Yurt içindeki sunucularımızda saklanmaktadır.
Kişisel Verilerinizin Saklanma Süresi
Kişisel verileriniz, öncelikle yasal mevzuatta belirlenen süreler kadar saklanmaktadır. Yasal mevzuatta bir saklama süresi belirlenmemişse; kişisel verilerinizi işleme amacının gerektirdiği süre kadar saklamaktayız. Olası bir mahkeme talebinin veya kanunla yetkili kılınmış bir idari merciinin ilgili veriye ilişkin talebinin tarafımıza geç ulaşması veya tarafı olabileceğimiz bir ihtilafın meydana gelmesi gibi ihtimaller gözetilmek suretiyle, verilerinizin saklanması için varsa yasal mevzuatta yoksa işleme amacına göre belirlenen sürelere 6 ay ila 1 yıl arası bir süre eklenerek verilerin saklama süresi belirlenmekte ve belirlenen sürenin sonunda söz konusu veriler silinmektedir.
Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız
Kişisel verilerinize ilişkin,
• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
• KVKK mevzuatında öngörülen şartlar kapsamında kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
• Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme
haklarına sahipsiniz.
Kişisel Verileri İlişkin Haklarınızın Kullanımı
Başvurunuzun değerlendirilebilmesi için Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’deki şartları taşıması gerekmektedir. İlgili Tebliğ’e www.resmigazete.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Kişisel verilerinize ilişkin başvuru ve taleplerinizi, ilgili Tebliğ’deki şartları taşıması halinde:
● Islak imzalı ve kimliğinizi doğrulamaya yetecek bilgiler ile kvkk@turkticaret.net adresimize göndererek,
● Islak imzalı ve kimliğinizi doğrulamaya yetecek bilgiler ile Beybi Giz Plaza Dereboyu Cad. Meydan Sk. No:1 Kat:21 D:79 34485 Maslak/İstanbul veya Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü Ar/Ge Binası Yanı Ek Bina 16120 Nilüfer/Bursa adresine göndererek,
● Geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte Türk Ticaret.Net Yazılım Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş.’ye bizzat başvurarak,
● Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle turkticaret.net@hs01.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek,
Türk Ticaret.Net Yazılım Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş.’ye iletebilirsiniz.
Kişisel Verilerinize İlişkin Yönelttiğiniz Taleplerin Cevaplanma Süresi
Kişisel verilerinize ilişkin talepleriniz, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde başvurduğunuz usulle cevaplanır.