Retargeting Nedir

Retargeting Nedir?

Retargeting, çevrimiçi olarak bazı işlemler gerçekleştiren (ör. Web sitenizi veya sosyal profilinizi ziyaret eden) kişileri belirleme ve ardından bunları dijital reklamlarla hedefleme sürecidir. Yeniden hedefleme, ziyaret edilen sayfalar veya sitede geçirilen zaman gibi geçmiş davranışlarına veya sitenizle etkileşimlerine göre kitlelere çevrimiçi veya görüntülü reklamlar sunar.

Daha önce bir web sitesini ziyaret ettiyseniz ve daha sonra başka bir web sitesini ziyaret ederken veya Facebook’ta gezinirken marka için bir reklam gördüyseniz, yeniden hedeflemeyi deneyimlemişsinizdir.

Yeniden hedefleme, bir markanın web sitesine bir piksel ekleyerek çalışır. Piksel, web sitesini ziyaret eden kişiler ve sitede yaptıklarıyla ilgili verileri yakalar. Veriler, bu etkileşimlere dayalı olarak hedef kitle oluşturmak için kullanılır ve daha sonra izleyiciler, Theadx görüntülü reklam veya sosyal medya reklamları aracılığıyla hedeflenir.

Retargeting Nasıl Yapılır?

Bir giyim markası için yeniden hedefleme stratejisine bir örnek:

  1. Marka, web sitesine bir Facebook ve Google pikseli ekler.
  2. Müşteriler markanın “yazlık elbiseler” sayfasını ziyaret eder.
  3. Aynı müşteriler herhangi bir işlem yapmadan ayrılır
  4. Diğer sitelere göz atarken, markanın “yazlık elbiseler” sayfasını ziyaret eden müşteriler, yeni yazlık elbiseleri içeren yeniden hedefleme reklamları görürler.
  5. Marka, yazlık elbiseler için bir kupon içeren bir Google görüntülü reklamı da oluşturabilir. Bu reklam, yalnızca web sitelerindeki “yazlık elbiseler” sayfasını ziyaret eden kişilere gösterilir.

Remarketing Nedir?

Remarketing (Yeniden Pazarlama), mevcut veya geçmiş müşterilere ulaşma ve önceki satın alma veya işlemlerine göre onlarla yeniden etkileşim kurma sürecini ifade eder. Yeniden pazarlama, kitlelerle yeniden bağlantı kurmak için genellikle e-posta kullanır. Yeniden pazarlama için bir müşteri e-posta listesine sahip olmak gerekir, ancak yeniden hedefleme için gerekli değildir.

Remarketing ve Retargeting tanımları biraz kafa karıştırıcı olabilir çünkü yeniden pazarlama bazen hem yeniden pazarlama hem de yeniden hedefleme taktiklerini içeren geniş bir terim olarak kullanılır. Ancak çoğunlukla, yeniden pazarlama özellikle mevcut veya geçmiş müşterilerle e-posta yoluyla yeniden bağlantı kurma taktiğini ifade eder. Genellikle yeniden pazarlama, daha büyük bir elde tutma pazarlama stratejisinin bir parçası olarak kullanılır.

Yeniden pazarlama örnekleri şunları içerir:

  • Müşterinin geçmiş satın alımlarıyla ilgili ürünlerdeki satışları veya fırsatları vurgulayın.
  • Müşterinin geçmiş satın alma işlemlerini tamamlayan ürün ve hizmetleri tanıtın.
  • Müşterinin geçmiş satın alımlarıyla ilgili yeni teklifler sunun.
  • Bir müşteriye sepetinde bir şey olduğunu hatırlatın.
  • Bir müşteri birkaç hafta veya aydır bir satın alma işlemi yapmadığında bir kupon ekleyin.

Yeniden hedefleme gibi, yeniden pazarlama da sıcak kitlelerden dönüşüm elde etmenin etkili bir yoludur.

Retargeting Remarketing Farkı Nedir?

Retargeting (Yeniden Hedefleme) ile Remarketing (Yeniden Pazarlama) karşılaştırırken, her ikisinin de aynı amaca sahip olduğunu unutmayın: Markanıza daha önce ilgi göstermiş olan kitlelerle yeniden etkileşim kurun ve onları besleyin.

Fark, bu kitlelerle yeniden etkileşime geçmek için kullandıkları pazarlama stratejilerindedir. Yeniden hedefleme, web sitenizi veya sosyal profillerinizi ziyaret eden ve belirli bir işlemi gerçekleştiren kişilere ulaşmak için reklamları kullanır. Yeniden pazarlama, mevcut veya geçmiş müşterilere ulaşmak için e-posta kullanır.

Aşağıdaki durumlarda Retargeting (Yeniden hedefleme) deneyin:

  • Yeni müşteriler çekmeye odaklanmak istiyorsunuz
  • Çok fazla site trafiği çekiyorsunuz ancak dönüşümleri tetiklemiyorsunuz
  • İlgilenen potansiyel müşterilerin e-posta listeniz yok

Aşağıdaki durumlarda Remarketing (Yeniden Pazarlama) deneyin:

  • Mevcut veya geçmiş müşterilerle yeniden etkileşim kurmaya odaklanmak istiyorsunuz
  • Reklamlar için bir bütçeniz yok
  • Zaten meşgul bir e-posta listeniz var

Sizde Theadx Retargeting seçenekleri ile satışlarınızı arttırarak web sitesi trafiğini hedefleyen, son derece etkili ve popüler bir çevrimiçi reklamcılık modelini inceleyebilirsiniz.