TikTok Reklamcılığı Nedir

TikTok Reklamcılığı Nedir?

TikTok reklamcılığı, küresel farkındalık kazanmak ve 800 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşmak için kullanılabilecek en iyi sosyal medya reklamcılığı türlerinden biridir. TikTok çoğunlukla popüler şarkılar ile kullanıcılar tarafından oluşturulmuş olan videoları paylaşmak için kullandıkları alandır. Kullanıcılar ayrıca çok çeşitli konuları, şarkıları ve stilleri ele alan diğer kullanıcıların içreklerine göz atabilir ve bunlarla iletişim kurabilir.

TikTok Reklamcılığı Hangi Demografilere Ulaşır?

TikTok şuanda dünya çapında 150 pazarda ve 75 benzersiz dilde mevcuttur. Kullanıcıların yaklaşık %66’sı 30 yaşın altındadır ve %41’i 16-24 yaş arasındadır. TikTok tanıtım yapma amacınız z kuşağını hedefliyor ise sizin için uygun bir platform olacaktır. birlikte, gençlerin geleneksel olarak çoğu yeni teknolojinin erken benimseyenleri olduğunu ve daha yaşlı demografilerin uygulamayı giderek daha fazla keşfettiğini ve kullandığını unutmayın.

TikTok Reklamcılığı Nedir 1

Markalar İçin TikTok Reklamcılığı

  • Markaların TikTok’ta pazarlamasının üç ana yolu vardır. Bunlar;
  • Kendi kanallarını oluşturur ve kanalları aracılığıyla alakalı videolar yükler.
  • İçeriği daha geniş bir kitleye yaymak için etkileşim oranları yüksek kullanıcılar ile çalışabilirler.
  • Performansa dayalı kampanyaları kullanarak TikTok’ta reklam verebilirler.

Birçok marka, etkinliği arttırmak için bu üç ana yolu bir arada kullanır. Ama bu yollardan biri Marolan reklam seçeneği markalar için ciddi önem taşır. Markaların bu yola başlarken kendilerine sorduğu soru TikTok reklamcılığına nasıl başlayacakları, TikTok video tanıtımı, TikTok kampanya türleri ve bunların optimizasyonun nasıl ilerleyeceği olur. Şimdi sizlerle adım adım TikTok reklam hesabı nasıl açılır inceleyelim;

Öncelikle TikTok Business (TikTok reklam yöneticisi) giriş alanına gelelim.

  • Şimdi oluştur düğmesine tıklayın.
  • Karşınıza çıkacak olan form alanına bilgilerinizi girin ve gönderin.
  • TikTok’tan bir temsilci sizinle iletişime geçecek ve hesabınız 48 saat içinde kurulacaktır.
  • TikTok reklam hesabı kurulduktan sonra kontrol paneline ulaşabilecek ve reklam kampanyaları oluşturmaya başlayabileceksiniz.

Onaylandıktan sonra aşağıdakileri yaparak bir reklam kampanyası başlatabilirsiniz;

Kampanya sekmesine gelin ve ardından oluştura tıklayın.

  • Bir kampanya hedefi seçin.
  • Günlük veya total bir bütçe belirleyin. (TikTok reklam fiyatları belirleme konusunda seçeceğiniz kampanyaya odaklı ilerlemenizi öneririz.)
  • Bir kampanya için bir reklam grubu oluşturun.
  • Reklam yerleşimlerini ve kitle hedeflemeyi seçin.
  • Reklam grubu için bütçeyi ve planı yapılandırın.
  • Bitçe için ilerleme hızını ayarlayın.
  • Bir optimizasyon hedefi seçin.
  • Video ve fotoğraf yükleyin, reklam metni ve uyarıcı bir mesaj ekleyin.
  • Gönderin.

TikTok Reklamcılığı Nedir 2

TikTok Reklam Türleri Nelerdir?

TikTok, aşağıdakilerde dahil olmak üzere çeşitli reklam türlerini reklamverenler için sunuyor.

Yayın İçi Reklamlar

Bu reklam türü kullanıcıların “Sizin İçin” özet akışlarında yer alır. Video süreli 60 saniye ile sınırlıdır. Kullanıcılar videoları beğenebilir, yorum yapabilir, paylaşabilir ve takip edebilir. Burada gösterim, tıklama yani kullanıcının herhangi bir etkileşiminin sayılabilmesi için reklamınızın 6 saniyeden fazla izlenmesi gerekir.

Marka Devralma

Marka devralma reklamları, tümü markanın açılış sayfasına veya uygulamanın içindeki bir hashtag yarışmasına bağlanabilen hareketsiz görüntüler, GIF’ler veya videolar şeklinde görüntülenebilir. Bu reklam türü markanız için güçlü bir görsel etki sağlayabilir.

Markalı Hashtag Yarışması

Tıklamalar ve görüntülenmeler başlı başına bir etkileşim olsada, işletmeniz hedef kitlenizle daha da fazla etkileşim kurmak istiyor olabilir. Hashtag’ler yeni takipçi çekmenin harika bir yoludur. Bir markalı hashtag yarışması ile kullanıcıları ekibinizin oluşturduğu belirli bir mücadeleye yönlendirmek için TikTok keşfetmek sayfasından benzersiz bir afiş oluşturabilirler.

Marka Efektleri

Bir TikTok kullanıcısı bir video oluşturduğunda, kullanabilecekleri sayısız filtreler vardır. Snapchat’in marka efektlerine benzer bir şekilde, TikTok’un marka efektleri reklam seçeneği, reklamverenlerin markalarını veya ürünlerine tanıtan bir filtre tasarlamasına olanak tanır. Bu efektler bir seferde 10 güne kadar yayında kalabilir ve kullanıcıyı markanızla ön planda içerik oluşturmaya teşvik eder.

TopView

Bu reklamların uzunluğu 60 saniyedir. Kullanıcı uygulamayı açtıktan hemen sonra görünür. Ses ve video ile tam ekranı kaplar. Reklamverenler, reklama bir harekete geçirici mesaj düğmesi ekleyebilirler. Bu reklamlar, kullanıcı uygulamayı açtıktan hemen sonra karşılarına çıktığı için erişim garantisi yüksektir.

Daha fazla ipucu ve bilgi için THEADX’in diğer makalelerine göz atmayı unutmayın.

Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir, Görevleri Nelerdir?

2021 İçin En İyi 20 Instagram Pazarlama Stratejileri

Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Ücretsiz Sosyal Medya Yönetim Aracı