Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Ücretsiz Sosyal Medya Yönetim Aracı
Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Ücretsiz Sosyal Medya Yönetim Aracı

Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Ücretsiz Sosyal Medya Yönetim Aracı

Sosyal medyada var olmak, sosyal medya uzmanı olmak ve kullanıcılarınız için harika içerik oluşturmak çok önemlidir. Onlarla yalnızca değerli bilgileri paylaşmakla kalmaz, aynı zamanda onlarla etkileşim kurabilir, geri bildirimler ve fikirler alabilir, sektörünüzdeki diğer insanlarla bağlantı kurabilir ve yanı sıra influencerlar ile iletişim kurabilirsiniz. Bununla birlikte, bir parçası olmanız gereken çok sayıda popüler sosyal medya uygulamaları olduğundan ayrıca sürekli olarak yenileri eklendiğinden tüm bu hesapları manuel olarak yönetmek neredeyse imkansızdır . Neyse ki, işinizi ve hayatınızı çok daha kolay hale getirmek için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz sosyal medya yönetim aracı var. En etkili  ve ücretsiz 5 ücretsiz sosyal medya araçları ve zamanlama yöneticilerine bir göz atalım.

Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Ücretsiz Sosyal Medya Yönetim Aracı

1# Later

Instagram, 1 milyardan fazla kullanıcısı olan en popüler sosyal ağlardan biridir. Later, Instagram için hazırlanmış bir bir sosyal medya yönetim aracı olarak başladı, ancak daha sonra diğer sosyal ağlar içinde destek eklediler ve sürekli olarak yeni özellikler ekliyorlar.  Feed içi resim veya video gönderileri, hikayeler veya carousel gönderileri planlamak için kullanabilirsiniz. Later sonsuza kadar kullanabileceğiniz ücretsiz planı mevcut, ancak ücretli planlar ile analitik, kaydedilmiş altyazılar, planlanmış hikayeler ve daha fazlası gibi özellikler elde edebilirsiniz.

Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Ücretsiz Sosyal Medya Yönetim Aracı

2# TweetDeck

TweetDeck, birden fazla (sınırsız) Twitter hesabını yönetmenizi sağlayan ücretsiz bir uygulamadır. Tweet gönderip almanıza, Twitter profillerinizi yönetmenize ve izlemenize olanak tanıyan kendi özelleştirilebilir sosyal medya yönetim panonuzu oluşturabilirsiniz. TweetDeck’i web uygulaması, Chrome uygulaması veya masaüstü uygulaması olarak kullanabilirsiniz.  TweetDeck, planlanmış tweet’ler göndermek, Tweet listeleri oluşturmak ve daha fazlası için ayarlanabilir. Ve en güzel ve özel kısmı, ücretsiz olmasıdır.

Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Ücretsiz Sosyal Medya Yönetim Aracı 3

3# Canva

Sosyal medya giderek daha görsel hale geliyor. Canva, sosyal medya hesaplarını yöneten herkesin kullanması için mükemmel bir sosyal medya yönetim aracı. Size sunulan binlerce hazır tasarımdan herhangi birini kullanarak tasarımcı düzeyinde pazarlama gönderilerinizi oluşturabilirsiniz. Sosyal medya kanallarınızı bağlayabilir ve doğrudan Canva’dan yayınlayabilir yada planlayabilirsiniz. Ücretsiz sürümlerinde önceden hazırlanmış harika şablonlara erişim bulunmaktadır. Profesyonel planda, tüm şablonlara ayda yalnızca 12,99 dolar karşılığında erişebilirsiniz.  Yıllık olarak fiyatlandırması $119,99’dur.

Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Ücretsiz Sosyal Medya Yönetim Aracı 4

4# Hootsuite

Hootsuite, sosyal medya planlama ve pazarlama için en köklü ve popüler sosyal medya yönetim aracı. Ekip çalışması özellikleri sayesinde yayınları planlamak, ayrıntılı raporlar almak ve ekip üyelerinizle işbirliği yapmak için kullanabilirsiniz. Aynı anda birden fazla akışı görüntülemenizi ve müşterilerinizin ne söylediğini izlemenizi sağlar. 3 sosyal profil ve 30 adede kadar planlanmış mesaj için ücretsiz bir planı mevcuttur.

5# Buffer

Buffer, sosyal medya yapılarınızı yönetmek ve gönderilerinizi planlamak için en iyi sosyal medya yönetim aracı ve uygulamalardan biridir. Uygulama aynı zamanda hedef kitlenizin etkinliğini izlemenizi ve gelecekte yayınlamak için en iyi zamanın ne olduğunu anlamanızı sağlayan analiz araçlarıyla birlikte gelir. Sosyal medyanızı yönetmenin daha basit ve etkili yoludur ve istediğiniz herhangi bir şeyi kurmaktan birkaç tık uzaktasınız. Buffer 7’den fazla farklı platformu destekler – ücretsiz plana 4 adede kadar ekleyebilirsiniz.

Bonus: ContentCal

ContentCal, ekibinizi bir araya getirmek için mükemmel bir araçtır. Fikirlerinizi paylaşabilir, iş akışları oluşturabilir, içerik planınızı oluşturabilir ve ardından bu içeriği birden çok platformda (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google My Business, YouTube ) yayınlayabilirsiniz.

ContentCal’ın analitiği, içerik performansınızı anlamanıza yardımcı olur.  Sosyal medyada ki mesajları ve yorumları izlemek ve bunlara yanıt vermek için bir gelen kutusu görevi görür. Yıldız özelliklerinden biri, ContentCal’ın 2000’den fazla başka uygulamayla entegre olması. ContentCal’i şu anda kullandığınız araçlara bağlayarak mükemmel sosyal medya iş akışını oluşturabilir ve ayrıca  kanallara dağıtabilirsiniz. Örneğin e-postalar ve blog gönderileri gibi.

Sosyal medya yönetimi ve içeriğinizi daha geniş bir kitleye ulaştırmak zorlu bir görev olsa da, bunu kolaylaştırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Bu durumda, yaratıcı kapasitenizi kullanmanızı gerektirmeyen, zaman alan işleri halletmenize yardımcı olacak sosyal medya yönetim aracı ve uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamaları faydalı bulacağınızı umuyoruz. İyi şanslar!