2021’de En Popüler Video Reklam Biçimleri

Video reklamcılığı her zamankinden daha yaygın hale geldiğinden, video reklam biçimleri çoğu pazarlama stratejisinde daha önemli bir rol oynayacak. Pazarlamacıların % 92’si buna inanıyor. Pazarlamacıların % 99’unun 2020’de video pazarlamayı kullanmaya devam etmesinin nedeni de buydu.  İstatistiklere baktığımızda, video çılgınlığının yakın zamanda durmayacağına inanıyoruz. Özellikle 2021’de, insanların günde 100 dakika çevrimiçi video izlemeleri beklendiğinde, bu da 2019 günlük izleme dakikalarına kıyasla yaklaşık % 19’luk bir artış göstermektedir. Bu makalede en iyi video reklam biçimleri ele alacağız.

İçindekiler:

2021 de En Popüler Video Reklam Biçimleri

# 1. Yayın Dışı Video Reklamlar

Yayın dışı bir video reklam, online video reklam birimleri dünyasına yeni gelenlerden biridir ve bu reklam türünü duymamış olma olasılığınız yüksektir. Bu reklamlara geçiş reklamları, okuma içi, özet akışı içi veya yerel video reklamlar da denir. Video reklamlar olarak kategorize edilmelerine rağmen, bu reklam biçimleri bir video ortamında gösterilmez. Google, bu reklamları sesi olmayan reklamlar olarak tanımlar.

Bilgisayarınızın ekranının sol köşesinde bir video reklamın sessizce göründüğünü farketmişsinizdir? Forbes.com‘u inceleyecek olursanız, bu yayın dışı video reklamların bir örneğidir ve forbes.com’da bu tarz reklamlara çok rastlanır. Hatta Facebook’ta da rastlayabilirsiniz. Facebook’taki otomatik oynatılan sessiz video özelliği, yayın dışı video reklamlara başka bir örnektir.

Yayın dışı video reklam biçimlerinin en iyi özelliği nedir biliyor musunuz ? İstediğiniz her yerde çalıştırılabilirler. Sağ üst köşe, kenar çubuğu – her yerde. Bu video reklam biçimine yayın dışı deniyor. Çünkü video reklamlar, video içeriğine bağlı değil, bunların dışında oynatılıyor. Bu reklamları görüntülemek için sayfanızda bir video oynatıcıya ihtiyacınız yok.

Artıları

  • Bu reklamlardan kolayca para kazanılabilir. Video reklam yerleşimleri satmak için sayfanızda video içeriğine sahip olmanıza gerek yoktur. Bunun yerine web sayfanızın her bölümünü kullanabilirsiniz.
  • Reklam verenlerin, videolarının hedef kitle tarafından izlenip izlenmediğinden endişelenmesine gerek yoktur. Bu video reklamlar yalnızca % 100 görünümde olduklarında oynatıldıklarından, kullanıcı aşağı kaydırdıkça duraklatılır ve yalnızca yukarı kaydırdıklarında devam eder.
  • Araştırmalar, yayın dışı video reklamların yayın içi reklamlara kıyasla % 25 daha fazla izlendiğini ortaya koymuştur.

Eksileri

  • Yayın dışı video reklamlar yeni olduğundan, yatırım getirilerinin nasıl izleneceği konusunda kaos bulunmaktadır. Bunun nedeni, birçok platformun yeterli yayın dışı analizlerden yoksun olmasıdır.
  • Pazarda çok popüler değiller ve reklam verenlere en iyi yerleşimlerin nasıl sunulacağı konusunda kafa karışıklığı bulunmaktadır.

Ödüllü Video Reklamlar

# 2. Ödüllü Video Reklamlar

Adından da anlaşılacağı gibi, ödüllü video reklamlar, bir kullanıcının bir miktar teşvik karşılığında izlemeyi isteyeceği reklamlardır. Bir video reklamı izledikten sonra oyunda kazandığınız fazladan ekstra mücevheri hatırlıyor musunuz? Ah evet, ödüllü bir video reklam budur.

Bir kullanıcı bu reklamları izlemeyi veya atlamayı seçebildiğinden, bu video reklamlar izleyiciler için bir yük oluşturmaz. Bu reklam türünde  kullanıcılar ve reklam verenler için bir kazan-kazan anlaşması bulunmaktadır.

Artıları

  • Ödüllü reklamlar her zaman ilgi çekicidirler.
  • Kullanıcı izlemeyi seçmedikçe bu reklamlar otomatik olarak oynatılmaz. Ve bu reklamlar genellikle kullanıcının en sevdiği oyunda enerjisi, elması veya jetonu bittiğinde sunulduğundan, reklamı izleme olasılıkları daha yüksektir.
  • Reklam verenler bu reklamların yanlış tıklamalara yer vermediğinden, kullanıcının video ile gerçekten ilgilendiğinden emin olabilir.

Eksileri

  • Bu reklamların yüksek bir etkileşim oranına sahip olmasına rağmen, bazen potansiyel müşteriler yalnızca ilgili teşvikle ilgilenirler. Bu, reklamınızı yayınlama amacının tamamını ortadan kaldırabilir.

2021 de En Popüler Video Reklam Biçimleri 2

# 3. Bumper Video

Kendinizi izleyicilerinizin yerine koyun. Reklamların daha kısa ve daha net olması gerektiğini kabul edersiniz. Çoğu zaman ne izlemek istediğinize dair bir fikriniz olabilirken, diğer zamanlarda sadece zaman geçirmek için bir veya iki videoyu kaydırıp izlemek istersiniz. Tampon reklamlar tam da bu amaç için oluşturulmuştur. Markanızın erişimini genişletmek için altı saniyelik bir video formatıdır.

YouTube’da daha önceden kısa video reklamlara rastladınız mı? Örneğin onları hızlıca izleyip videonuza geri dönebiliyorsunuz? Bunlar sadece altı saniye süren bumper reklamlardır ve izleyiciye çok şey aktarırlar. Akıllıca kullanılırlarsa eğer markayı hedef kitlenin zihnine kazıyabilirler. Think With Google tarafından yapılan bir ankete göre 300’den fazla bumper kampanyasında,  reklamların % 90’ı kullanıcılar tarafından hatırlanmak olduğu söylenmiştir.

Artıları

  • Tampon reklamlar hem satın alınabilirlik hem de gösterim sayısı açısından oldukça etkilidir. Bu reklamlar CPM temelinde ücretlendirilir. Google maliyeti hesaplamak için bin gösterim başı maliyeti kullandığından, reklamınız 1000 kez görüntülendiğinde ücretlendirilirsiniz. Kullanıcılar bu reklamları atlayamayacağından, izleyicileriniz üzerinde ekonomik, kalıcı bir etki bırakmak için bu reklamlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
  • Bu reklamlar yüksek bir hatırlama sağlar ve izleyiciyi rahatsız etmeden markanızı tanıtır.
  • Bu reklamlar Google tarafından yayınlanır ve AdSense hesabınızla YouTube‘da kolayca kurulabilir.

Eksileri

  • Bumper Video reklamlar, marka bilinirliğini artırmanıza yardımcı olsa da, dönüşümleri izlemek için yanıltıcı olabilir.
  • Kötü düzenlenmiş bir kampanya istenen ilgiyi sağlamayabileceğinden, kampanyanızı bölümlere ayırmak ve ilgi çekici bir şekilde hazırlamak zorlu bir iştir.

# 4. CTV Uyumlu Reklam Biçimleri

CTV’ye örnek olarak Smart TV’ler verilebilir. Bunlar, internete kablosuz olarak veya kablolu bir Ethernet kablosu ile bağlanan televizyon setleridir. TV uyumlu reklam formatları, internet üzerinden medya akışında dağıtılan video pazarlama türüdür. Bu reklam biçimleri , akış hizmetleri (Netflix, Amazon Prime) popüler hale geldikçe çok sayıda kitleye ulaşabilir. Ayrıca, hedeflenen coğrafi alanlara ve hedef kitlelerin zevkine dayalı güçlü hedeflemeye de yardımcı olurlar.

Artıları

  • Derinlemesine veri analizi hizmetleri sağlarlar.
  • CTV uyumlu reklamlar, izlenme sayısı açısından verimli bir şekilde takip edilebildiği için daha doğru bütçelendirilebilir.

Eksileri

  • Bu reklamcılık hala başlangıç ​​aşamasındadır ve sorunsuz uygulama için yönergelere ihtiyaç duyar.
  • Bu reklamcılık biçimi, çerez ve flash desteği gibi özelliklerden yoksundur.

2021 de En Popüler Video Reklam Biçimleri 4

# 5. Facebook ve Instagram Hikaye Reklamları

Büyük olasılıkla, bu reklamlar ile hikayeler akışlarınızda mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hikayeler tam ekran ve dikeydir. Öyle ki bir hikaye sona erdiğinde (kendi kendine bitebilir veya manuel olarak kendiniz kaydırabilirsiniz), bir sonraki hikaye başlar.

Hikaye reklamlarının en iyi yanı, reklamı başlatmanın kolay olmasıdır. Bir web sitesine sahip olmanıza gerek yok. Facebook sayfanızda bu reklamlara başlayabilirsiniz. Facebook Reklam Yöneticisi’ni kullanarak gönderinizi kolayca artırabilir veya mevcut şablonu özelleştirebilirsiniz. Dahası, ağın AI algoritmaları tarafından oluşturulan benzer kitleleri kolayca hedeflemek ve oluşturmak için terabaytlarca Facebook verilerine erişebilirsiniz.

Kullanıcılar Instagram‘da ilgi alanları hakkında çok fazla veri sağladıkları için, hikaye reklamlarının en büyük artısı yüksek seviyede kişiselleştirme olanağı sağlamasıdır. Dahası, hikaye oluşturmak, her geçen yıl arttığından, izleyicilerinizin bulunduğu yerlerde reklam yayınlamak mantıklı olmaktadır.  Organik bir hikaye ile hikaye reklamı arasında ayrım yapmanın tek yolu ”sponsorlu” ifadesidir. Bununla birlikte, bu reklamlar oldukça etkilidir.  Instagram verilerine göre, popüler bir Kuzey Amerika musluk markası olan MOEN, hikaye reklamları aracılığıyla gösterimlerinde % 45’lik bir artış gördü.

Artıları

  • Farklı sosyal medya platformlarındaki etkileşim oranıyla karşılaştırıldığında, hikaye reklamları nispeten yüksek bir katılım oranına sahiptir.
  • Bu reklamlar etkilidir, bağlantı eklenebilir ve bu bağlantılar tıklanabilir.

Eksileri

  • Hikayelere benzeyen Instagram hikaye reklamları kısa bir süre yayınlanır. Onları bir kez izledikten sonra reklamlar kaybolur.

Gördüğünüz gibi, video reklamcılık sektörü hızlı bir şekilde büyüyor. Yeni reklam biçimleriyle, en son gelişmelerden haberdar olmanız ve video pazarlama stratejinizi buna göre güncellemenizde fayda vardır.

Reklam stratejinizde eksik olabilecek tek şey, tüm bu reklam biçimlerini destekleyen ve sorunsuz reklam sunmak için şablonlar sağlayan güçlü bir araç: video ad server. Video ad server; VAST, VMAP veya VPAID uyumlu video etiketleri kullanarak video reklamları sunmanıza olanak tanıyan bir araçtır. Video ad serving, ortalama bannerlardan biraz daha karmaşık olsa da, hayatınızı kolaylaştıracak ve sizi kodlamadan kurtaracak şablonlar sağlar.