Landing Page Nedir Nasıl Çalışır
Landing Page Nedir Nasıl Çalışır

Landing Page Nedir, Nasıl Çalışır?

Landing Page,  ziyaretçileri potansiyel müşteriye dönüştürmek, şirketiniz ile potansiyel bir müşteri arasında bir ilişki oluşturmanın ilk adımıdır ve açılış sayfalarının ne olduğu ve nasıl çalıştıkları hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Landing Page Nedir Nasıl Çalışır

Landing Page Nedir?

Landing Page, sitenizdeki ziyaretçileri potansiyel müşteriye dönüştürmek için tasarlanmış bir sayfadır. Aşağıda ki kriterlerin her ikisine de uyması bakımından web sitenizdeki diğer sayfalardan farklıdır:

  1. İstenilen bir teklif karşılığında bir ziyaretçinin bilgilerini yakalamanıza izin veren bir forma sahiptir.

  2. Açılış sayfasının tek amacı, ziyaretçileri potansiyel müşterilere dönüştürmektir.

Landing Page Nasıl Çalışır?

  1. Kullanıcı, harekete geçirici mesaj görür ve bir formla açılış sayfasına gider.
  2. Kullanıcı, bir ziyaretçiden potansiyel müşteriye dönüştüren bir form doldurur.
  3. Form alanlarındaki bilgiler daha sonra potansiyel müşteri veritabanınızda saklanır.
  4. Onlar hakkında bildiklerinize göre ilgili kişiyi veya liderliği pazarlarsınız.

Dönüşüm Süreci

Landing Page dönüştürme sürecinin ana bileşeni olsa da, dönüşümünüzü başarılı kılmak için birlikte çalışan birden çok varlık vardır.

Harekete Geçirici Mesajlar (CTA):

Bir CTA, ziyaretçilerinizden belirli bir işlemi tamamlamalarını isteyen bir resim veya metin satırıdır. Açılış sayfalarında, CTA’lar ziyaretçiye teklife erişmek için nereye tıklamaları gerektiğini söyler. CTA’lar, web sitenizin içeriğin teklifinizle bağlantılı olduğu sayfalarında ve teklifinizdeki içeriği destekleyen ilgili blog yazılarında bulunabilir. CTA, açılış sayfası ve tanıtıldığı diğer sayfalarda ne kadar çok yankılanırsa, bir ziyaretçinin dönüşüm sağlama olasılığı o kadar artar.

Landing Page: Açılış sayfasının kendisi, bir ziyaretçinin teklife erişmek için doldurduğu formun bulunduğu yerdir. Daha önce belirtildiği gibi, tek amacı belirli bir teklifin faydalarını açıklamak ve ziyaretçileri potansiyel müşteriye dönüştürmeye teşvik etmektir. Form gönderildikten sonra, ziyaretçi bir “teşekkür sayfasına” yönlendirilmelidir.

Teşekkür Sayfası: Teşekkür sayfalarında, açılış sayfasında sunduğunuz indirmeyi almak için yeni potansiyel müşterilerin tıklayabileceği bir “şimdi indir” düğmesi bulunur. Teklife ev sahipliği yapmanın yanı sıra, teşekkür sayfaları, dönüşüm sürecine devam etmenin ve kullanıcıyı pazarlama dönüşüm hunisine taşımanın mükemmel bir yoludur. İkincil teklifler (vaka çalışmaları, web seminerleri ve daha fazlası), kullanıcıların bir sonraki adımda nereye gideceğini teşvik etmek için teşekkür sayfasında başka bir form veya belirli CTA’lar aracılığıyla gösterilmelidir.

Landing Page Nedir Nasıl Çalışır 2

Landing Page Oluşturmadan Önce İhtiyacınız Olanlar

Açılış sayfası, oluşturmaya başlamadan önce, onu etkili bir şekilde bir araya getirmek için gereken tüm arka plan araştırmalarını yaptığınızdan emin olmanız gerekir. Bunu yapmak için, açılış sayfasının çalışmaya başlamadan önce aşağıdakileri içerdiğinden emin olun.

Alıcı Kişi (ler)

Alıcı kişiler, ideal müşterilerinizin yarı kurgusal temsilleridir. Pazar araştırmasına ve mevcut müşteri verilerine dayanabilirler. İyi yapıldığında, müşterilerinizin davranışları ve nasıl düşündükleri hakkında size net bir fikir verebilirler ve bu da onlar için yapabileceğiniz en değerli içeriği geliştirmenize olanak sağlar. Landing Page oluşturduğunuzda, onu yalnızca bir kişiyi hedeflemeniz önemlidir.