Mobil Reklamcılık Nedir

Mobil Reklamcılık Nedir, Avantajları Nelerdir?

Mobil reklamcılık, mobil cihazda, akıllı telefonda veya tablette sunulan reklam türüdür. Mobil reklamlar genel olarak sosyal medya, uygulamalar, oyunlar ve mobil web siteleri aracılığı ile görünebilir. Tüm reklam biçimlerinde genellikle en büyük gelir mobil tarafından oluşturulur. Yapılan araştırmalara göre mobil reklamcılık görünürlüğü %73’dür. Aynı zamanda mobil reklamcılık, kullanıcıların ilgini çeker, kullanıcıyı uygulama içerisinde tutar, en çok dönüşümü getirmeyi hedefler ve yatırım getirisi odaklı çalışır.  Mobil reklamcılık yeni bir reklam türü değildir ama son yıllarda en çok kullanılan reklamcılık türleri içerisine girdi. Bununda bir sebebi tüketicilerin mobil cihazlara olan bağlılığı. Dijital pazarlama uzmanları reklam stratejilerini geliştirirken birçok reklam türünden yararlanır bunlar; arama, görüntüleme, sosyal ve video gibi reklam türleridir. Pazarlama uzmanları birçok dijital reklam kanallarından faydalanırken mobil reklamcılığında kendi içerisinde ayrılan bir çok reklam türünü kullanır. Şimdi sizlere bir şirketin hedef kitleleri ile kolayca etkileşime girebilmesin için kullanabileceğim mobil reklam türleri ve bu reklam türlerinin etkilerinden bahsedelim.

Mobil Reklamcılık Nedir 1

Mobil Reklamcılık Türleri Nelerdir?

Mobil reklamlar nelerdir, hangileri benim işletmem veya ürünüm için fayda sağlar gibi sorular şuan da reklam kampanyasını kurgularken sizlerde bir soru işareti bırakabilir. Mobil reklam türleri kendi tasarımları, kendi oluşturulan platformu ve teknik yapısı ile birlikte gelir. Burada önemli olan şey reklam türünü seçerken sizin işletmenize en çok fayda sağlayacak olanı seçmeniz. Şimdi adım adım reklam türlerine göz atalım.

Banner Reklamlar

Banner reklam genellikle bir markayı veya bir ürünü tanıtmak için kullanılır. Bu bannerlar genellikle kullanıcının dikkatini çekmek ve hazırlanan tek bir kreatif ile marka bilinirliğini arttırmayı hedefler. Bu reklamlarda markanız için ayrıntılı bilgi vermek çok mümkün değildir. Burada hedefleyeceğiniz görsel genel olarak bilinirliğe dayanmalıdır. Banner reklamlar markanın web sitesine bağlıdır bu sebeple kullanıcı reklama tıkladığında tanıtılan ürüne veya sayfaya yönlendirilir.

Yerel Reklamlar

Yerel reklamlar, gösterildikleri web siteye veya uygulamaya uyum sağlamak için oluşturulmuş bir reklam türüdür. En büyük avantajlarından biri kullanıcılar reklamlar ile karşılaştığında reklamları kapatamıyorlar. Kullanıcıya herhangi bir reklam algısı yaratmaz bu sebeple kullanıcı aslında fark etmeden reklamınız ile etkileşim haline girer.

Video Reklamlar

Youtube‘un hızla büyümesi reklamcılık alanındada büyük ölçüde farklılara sebep oldu. Video pazarlaması artık pazarlama planlarının en önemli adımlarından biri oldu. Video reklamcılık hızla büyüyen bir reklam türüdür. Bir ürünü veya hizmeti tanıtırken yüksek dönüşüm oranını hedefleyen bir optimizeye sahiptir. Web siteleri, çevrimiçi mağazalar ve sosyal medya aracılığı ile mobil video reklamları görüntüleyebilirsiniz. Kullanıcı bir uygulamayı açarken veya etkileşim kurarken oynatılan bir videodur.

Geçiş Reklamları

Geçiş reklamları, bir uygulamanın içindeki geçiş noktalarında uygulanır ve mobil cihazdaki tam ekranı kaplar. Bu reklam türü bir oyun duraklatırken, bir sayfa yeniden yüklenirken veya bir uygulama açılırken ortaya çıkar. Markalar arasında en popüler olarak kullanılan reklam türüdür. Bunun sebebi ise genellikle bu reklam türleri yüksek tıklama oranına sahiptirler.

Mobil Reklamcılık Nedir 2

Mobil Reklamcılık Avantajları

Bir çok reklam türünün kendi içinde avantajları olduğu gibi mobil reklamcılık da kendi içinde bir çok avantajı barındırır.

Mobil reklamcılık avantajları şunlardır;

  • Daha geniş kitlelere mobil reklamcılık sayesinde ulaşabilirsiniz. Günümüzde internet kullanıcılarının bir çoğu internete bilgisayardan girmek yerine mobil cihazları ile girmeyi tercih ediyor.
  • Reklam maliyetlendirmeleri tıklama başı maliyet modülü ile çalışıyor. Masaüstü cihazlara kıyasla mobil cihazların tıklama başı maliyetleri daha uygun fiyat ile ilerliyor.
  • Reklam kurgusunun başında reklamların nerede gösterileceğini belirlemek önemli bir noktadır. Kullanıcılar mobil cihazları gittikleri her yere taşıyabildikleri için konuma dayalı reklam kurgusu mobil reklamcılıkta oldukça kolaydır.
  • Masaüstü cihazlara kıyasla mobil kullanıcının fazla olması sebebi ile daha yüksek dönüşüm oranı elde edebilirsiniz.

Özetlersek;

Bu makalemizde sizlere mobil reklamcılık nedir, reklam türleri neleri içerir ve avantajları nelerdir başlıklarından bahsettik. Günümüz kullanıcıların mobil cihaz kullanımlarının artması sebebi ile artık mobil reklamcılık önemli bir reklam araçlarından biri haline geldi. Sizde şirketiniz için bir mobil reklam vermek istiyorsanız THEADX’in mobil reklamcılık modeline göz atabilirsiniz.