Kara Cuma Nedir Kara Cuma 2021Pazarlama Stratejileri

Kara Cuma Nedir? Black Friday 2022 Pazarlama Stratejileri

Kara Cuma, ABD tarafında çıkmış olan bir diğer adıyla black friday şükran gününden sonraki günü tanımlamak için kullanılan gayri resmi bir isimdir. Perakendeciler genellikle tatil sezonunu açmak için kara cuma da büyük indirimler sunar. Bu yoğun alışveriş döneminde pandemiye rağmen geçen yıl %51’den %38’e düştü. Söz konusu indirimler ve büyük oranlı kazanç sağlayacağız bir dönem olduğu için herkesin aklına gelen tek soru kara cuma ne zaman sorusu oluyor. Bu yıl 25 Kasım 2022, Cuma günüdür. Son birkaç yılda çevrimiçi tüketici davranışlarında değişim yaşanıyorken, çevrimiçi işletmelerin satışlarını ve elde edecekleri geliri arttırmak için şimdiye kadar ki en büyük ve en iyi pazarlama taktiklerini planlamaları ve uygulamaları önemlidir. Bu makalemizde kara cuma döneminde satışlarınızı arttırmak ve pazarlama stratejilerinizi ortaya çıkaracak maddeleri inceleyeceğiz.

Çevrimiçi Alışveriş Deneyiminizi Gözden Geçirin!

Mağazaların karantinadan sonra açılmasına ve tüketicilerin tekrar fiziksel olarak mağazalarda alışveriş yapmasına rağmen, e-ticaretinizin sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmesiniz önemlidir, böylece müşterileriniz ürünleri satın alma aşamasına geldiğinde herhangi bir sorun yaşamadan satın almayı gerçekleştirebilirler. Müşteri yolculuğu sorunlu bir hale gelirse, müşterileriniz başka kanallara gidecektir. Buda sizlere gelir kaybı yaşatacaktır. Böyle bir deneyim yaşamamak adına test edilmesi gereken bazı şeyler;

  • Kullanıcı gözü ile tüm sorunları, hataları ve hataları ortaya çıkarabilmek için tüm satın alma yolcuğunu baştan sona kadar test edin.
  • Ürünlerinizi bulmak kolay mı? Site arama işleviniz olması gerektiği gibi çalışıyor mu? Ürününüz ve açılış sayfalarınız bir müşterinin ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri sunuyor mu? Alışveriş sepetini görüntülemek ve düzenlemek kolay mı? Bu adımları inceleceğiniz.
  • Site hızınızı kontrol edin. Masaüstü ve mobil hızını öğrenmek için Google PageSpeed Insights aracından faydalanabilirsiniz.
  • Sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz.

Web sitenizi Test Edin!

Kara Cuma yılın en yoğun alışveriş dönemidir. Bu nedenle sitenizde büyük trafik dalgalanmaları olabilir yukarıda bahsettiğimiz gibi sayfanızın açılış hızını inceleyin. Trafik sınırlamalarınızı görüşmek üzere hosting sağlayınız ile iletişime geçin.

Erken Başlatın!

Kullanıcılar kara cuma da ne kadar indirim oluyor, kara cuma döneminde istediğim ürünler öncesinden indirime girer mi veya kara cuma indirim günleri uzar mı gibi sorulara cevap arıyor. Bu dönemde herkes indirim yapıyor bu nedenle kalabalığın arasından sıyrılmak ve daha fazla gelir elde edebilmenin bir yolu kampanyalarınızı erken devreye almanızdır. Amazon gibi markalar kara Cuma gelmeden önce gizli flaş satışlarına izin vererek müşterileri için ayrıcalık duygusu yarattığını görebilirsiniz. Bu tür iletişim, müşterilerin kendilerini özel hissetme duygusunu güçlendirir. Bunu bilen markalar kara Cuma indirimleri döneminden önce sürpriz indirim yapabilirler.

İndirimlerden Daha Fazlasını Sunun!

Alışveriş yapanların kara Cuma döneminde bekledikleri ilk şey indirimdir. Bu özellikle, beğendikleri herhangi bir ürünü bulamazlarsa veya o ürün hızlı tüketildiyse satın almalarını sağlamak için yeterli olmaz. Bu yüzden indirimden daha fazlasını sunmak lazım; ücretsiz kargo, iade, kupon veya daha fazla avantaj sağlayın.

Kara Cuma E-posta Veri tabanınızı Optimize Edin!

Hepimiz e-posta pazarlamanın değerini biliyoruz, ancak listenizi kara Cuma fırsatlarınızla gerçekten ilgilenen daha fazla abone içerecek şekilde büyütürseniz daha etkili olacaktır. Ayrıca tanıtım içeriğiyle ilgilenmeyen veya etkileşimde bulunmayanları da temizleyip hariç tutmalı ve spam, geçersiz e-posta adreslerinden kurtulmalısınız. Bunu yapmak e-postanızın yatırım getirisini iyileştirecek, açma ve tıklama oranlarını arttıracak ve spam şikayetlerini ve geri dönme ve abonelikten çıkma sayısını azaltacaktır. Özellikle bu listeyi oluşturmak için göz alıcı ve ikna edici bir e-posta pazarlama abone ol pop-up’ı veya banner oluşturmalısınız.

Yeniden Pazarlamanın Gücünü Keşfedin!

Çevrimiçi alışveriş yapanların dikkat süreleri çok kısadır ve genellikle bir siteyi ziyaret eder ve keşfeder ve hiçbir satın alma işlemi yapmadan ayrılır. Ancak herşeyin başı ve sonu bu değildir. Araştırmalara göre tüketicilerin bir yeniden pazarlama kampanyasını gördükten ve onunla etkileşime geçtikten sonra dönüşüm gerçekleştirme oranı %70’den daha fazla. Yeniden pazarlama, müşterilerinizin dikkatini çekmenize ve ürün hizmetlerinizi satın almadan sitenizden çıktıktan sonra onlara hatırlatmanıza olanak tanır. Bu kara Cuma döneminde daha kıymetlidir. Yeniden pazarlama trafik, dönüşümler, gelir ve ortalama sipariş değeri gibi bu temel performans metriklerini iyileştirmenize yardımcı olur.

Standart Yeniden Pazarlama

Bu geçmişteki ziyaretçilere görüntülü reklam ve sosyal medyayı kullanan diğer web siteleri keşfederken gösterilir. Ayrıca sunduğunuz ürün ve hizmetlerle ilgili terimler aramak için arama motorunu kullanan ziyaretçileri hedefler.

Videolu Yeniden Pazarlama

Bu yakın zamanda videolarınızı görmüş olan ziyaretçilere veya web sitenizi ziyaret etmiş kişilere yeniden pazarlama reklamları göstermeyi içerir. YouTube’da video yeniden pazarlama reklamlarını, potansiyel müşterilerinizin izlediği videoların başında veya aralarında görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, video önerileri bulunan alanda sağ kenar boşlukta yeniden pazarlama reklamı görüntüleyebilirsiniz.

E-posta Yeniden Pazarlama

Sizden gelen bir e-postayı açan kullanıcılara yalnızca farklı web sitelerinde yeniden pazarlama görüntülü reklamları sunmakla kalmaz, aynı zamanda sepetlerine bir şeyler atan ancak satın almayan üyelerinize alışveriş sepetini bırakma e-postaları gönderebilirsiniz.

Kara cuma döneminde yeniden pazarlama veya daha farklı reklam kampanyası türlerinden minimum maliyetler ile yararlanabilmek için THEADX’e göz atabilirsiniz.

Özetle;

Kara cuma nedir ve kara cuma pazarlama stratejileri nasıl olmalıdır sorularını sizlere bu makalemizde adım adım aktardık. Burada sizlere fikir verdiğimiz taktikleri uygulamak hızlı ve basittir. Planınızı doğru adımlar ile yaparsanız bu indirim döneminde ürünleriniz veya hizmetlerinizden istediğiniz verimi sağlayabilirsiniz.

Daha fazla ipucu ve bilgi için THEADX’in diğer makalelerine göz atmayı unutmayın.

İşletmeniz İçin Online Reklam Maliyetlerini Nasıl Belirlersiniz?

Reklam Kampanyasını Önceden Optimize Etme

Snapchat Reklamcılığı Nedir?