Pazarlama ve Markalaşma Arasındaki Farklar Nelerdir?

Çoğu zaman, insanlar pazarlama kelimesini duyduklarında, yüzeyin altında bir işi “pazarlamaya” giden çok daha fazlası olduğunu fark etmezler. Pazarlama ve marka bilinci oluşturma.

Açıkçası, önce temelleri anlamakla başlamazsanız, her şey oldukça kafa karıştırıcı olabilir.

İkisi aslında birbirinden farklı ve aralarında ayrım yapmadan ikisine de büyük ölçüde ihtiyacınız vardır. Pazarlama, marka bilinci oluşturma ve daha fazlası hakkında bilmeniz gereken her şeyi bulacaksınız! Sonunda, pazarlama ve markalaşma arasındaki temel farkları ve bunların günümüz işletmeler için neden önemli olduğunu anlayacaksınız.

Markalaşma Tam Olarak Nedir?

Tamamen dürüst olmak gerekirse, cevabı çevrimiçi olarak arayacak olursanız, cevap o kadar net değildir. Markalaşma sizin işletmenizi yansıtan markalama eylemidir. Pazarlama söz konusu olduğunda, markalaşmanın gerçekte ne olduğunu anlamamıza yardımcı olmuyor. Markalaşma tanımına baktığımızda, pazarlama hakkında bildiklerimizle daha yakından ilişkili.

Burada görebildiğimiz bir tutarlılık, tüm tanımlarda bir işaret, sembol veya illüstrasyon olsun, içinde yaratıcı tasarımın bazı unsurlarının olmasıdır. Ama elbette markalaşma bundan daha fazlasıdır.

Markalaşma, bir kişinin bir ürün veya hizmet hakkındaki içgüdüsel hissidir. Markalaşma bir duygudur. Birisinin işinizle ilgili sahip olduğu bir duygu. Marka bilgileriniz, onunla ilk temasa geçtiklerinde onlara nasıl hissettirdiğidir. Pazarlama dünyasında markalaşma terimi aslında budur.

Pazarlama ve markalaşma arasındaki farklar nelerdir 1

Markalaşmanın Önemli Noktaları

Markalaşma bir sanattır, bilim değil. Şirketinizde doğru sembolleri, mesajlaşmayı ve tasarımı seçmeyi içerir. Renk gibi şeyler bile markalaşmanızda önemli bir rol oynar. Renkleri anlamak, marka stratejinizin önemli bir parçasıdır. Ancak markalaşma bundan daha büyüktür. İşletmenizin yaptığı HER ŞEY, markalaşma etkisine sahiptir. Bu nedenle, iyi bir marka imajı oluşturmak yalnızca büyük işletmeler için değil, aynı zamanda pazara yeni giren küçük işletmeler için de çok önemlidir.

Pazarlamanız, çözümleriniz ve ÖZELLİKLE itibarınız önemlidir.

Ama merak ediyor olabilirsiniz… “Marka bilinci oluşturma ve pazarlama arasındaki fark nedir?” Öyleyse bundan bahsedelim.

Pazarlama ve markalaşma arasındaki farklar nelerdir 2

Pazarlama ve Markalaşma: Neden Onlara İhtiyacınız Var?

Pazarlama, diğer yönleri kapsayan kapsayıcı bir şemsiye gibidir. Markalaşma, pazarlamanın bir alt kümesidir. Pazarlamanın bir yönüdür, ancak pazarlamanın ilgilendiği tek şey değildir.

Örneğin, pazarlama aynı zamanda reklamı da içerir. Ve çoğu zaman insanlar bu iki terimin birbirinin yerine geçebileceğini düşünüyor. Ama gerçekte öyle değildir. Pazarlamanın birincil odak noktası, değerinizi müşterilere iletmektir. Markalaşma, pazarlamanın müşterilerinizle iletişim kurma yollarından biridir, ancak iletişim kurmanın yalnızca yolu değildir.

Ürününüz ve Çözümleriniz değer iletir.

Fiyatlandırma, değerinizi ifade eder.

Reklam ve tanıtım kanallarınız değerinizi iletir.

Web siteniz ve coğrafi konumunuz da müşterilerinizle iletişim kurmanıza yardımcı olur.

Markalaşma, mesajınızı müşterilerinizle iletişim kurma girişiminde pazarlamaya yardımcı olmak için mümkün olan en iyi şekilde sunmanıza yardımcı olur.

Kötü bir markayı pazarlayamazsınız. Berbat bir web sitesi, bulanık logo ve zayıf mesajlaşmaya sahipken harika bir pazarlamanın işinize yardımcı olmasını bekleyemezsiniz. Hem pazarlama hem de markalaşma, etkili olabilmek için birbirine bağlıdır. Başlangıçta da belirttiğimiz gibi, iş mesajınızı gerçekten mümkün olan en iyi şekilde iletmek için ikisinin birlikte çalışmasına ihtiyacınız var.